Μαζί κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης στην εργασία

Αν έχεις βιώσει σεξουαλική παρενόχληση στην εργασία και είσαι γυναίκα άνω των 18 ετών, όπου κι αν μένεις στην Ελλάδα, η ActionAid σε συνεργασία με τον οργανισμό Women οn Top, σου προσφέρουν δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη.

Η σεξουαλική παρενόχληση στην εργασία μπορεί να συμβεί σε όλους τους χώρους εργασίας κατά τη διάρκεια της δουλειάς ή και εκτός ωραρίου, από συναδέλφους, προϊσταμένους, εργοδότες, πελάτες και συνεργάτες. Είτε έχεις σταθερή δουλειά είτε όχι, ακόμα και αν εργάζεσαι χωρίς σύμβαση, ή αν πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό, μπορείς να απευθυνθείς στην υπηρεσία.

Η Γ. που δεχόταν σεξουαλική παρενόχληση από συνάδελφό της στην εταιρία όπου εργαζόταν, επικοινώνησε με την υπηρεσία Speak Out και με τη βοήθεια της εξειδικευμένης ομάδας, έκανε καταγγελία στο τμήμα ανθρώπινου δυναμικού. Μέσα σε μία εβδομάδα, ο συνάδελφος που την παρενοχλούσε απομακρύνθηκε από την εταιρεία. Η ActionAid και το Women on Top είναι εδώ για να σε υποστηρίξουν.

Η υπηρεσία Speak Out εντάσσεται στο έργο Safe at Work το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης την ActionAid και εταίρους την Επιτροπή Ερευνών του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, τις Women On Top, τον Σύνδεσμο Διοίκησης Ανθρωπίνου Δυναμικού Ελλάδας και τη DATAWO.

Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους € 13,5 εκ., χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow. Διαβάστε περισσότερα εδώ: www.activecitizensfund.gr